Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

Pesti Vigadó
spacer
Nagy Zoltán Mihály
A sátán fattya
spacer
spacer
Szereposztás
Tóth Eszter:Tarpai Viktória
Ének:Zanotta Veronika
Bemutató:2014. 11. 13.
Az előadás hossza kb. 80 perc (szünet nélkül).
Előadás ismertető

A Pesti Vigadó Kamaraszínházában rendezett 2014-es ősbemutató, valamint számos határon túli és hazai vendégjáték után Zsámbékon is bemutatkozik Nagy Zoltán Mihály A sátán fattya című műve.

A kisregény a kárpátaljai magyarság tragédiáját, a málenykij robot egyéni és közösségi traumáját mutatja be. A főszereplő Tóth Eszter a megszálló orosz katonáktól megerőszakolt, meggyalázott és így tönkretett életű hősnő előadásmódja sok egyéb vonatkoztatást is lehetővé tesz. A jóvátehetetlen megaláztatás totalitása Tóth Eszter sorsában az ártatlanként hordozott bűnhődés poklától a még teljesebb katasztrófák sötét kilátástalanságáig, gyásztól gyászig, a félelem és rettegés enyhíthetetlenségétől az elviselhetetlenség tébolyáig terjed. Ezt a különös zaklatott történetet alakította át a rendező, Árkosi Árpád dramatikus színházi szöveggé.

Nagy Zoltán Mihály műve balladákat idéző történetmondásával, siratóénekszerűségével nem a reményvesztést sugallja, hanem látni és emlékezni tanít, a kárpátaljai magyarok megmaradásának alapkérdéseire felel. Tóth Esztert a kiemelkedően tehetséges kárpátaljai színésznő, Tarpai Viktória játssza, sorsának "kísérője" Zanotta Veronika színésznő.

„Nagyanyáink, nagyapáink meséltek róla; vannak rokonaim, akiket ez érintett. Valahányszor játsszuk, mindig átéljük… Fájdalmas és fontos része ez a kárpátaljai magyarságnak. Tudnia kell róla a fiatalságnak és mindenkinek. Sokat lehet belőle tanulni” (Tarpai Viktória)

Információk

• Korlátozott férőhely! •
Jegyfoglalás és jegyváltás a Zsámbéki Tourinform Irodában:
Zsámbék, Etyeki u. 2. és az előadások napján a helyszínen.
Jegyelőrendelés: 06-23/342-318 és az info@zsambekinfo.hu e-mail címen.
A megrendelt jegyek az előadás helyszínén, legkésőbb az előadás előtt
fél órával vehetők át.

Linkek

© 2020. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.