Zsámbéki Színházi Bázis
A romtemplomtól a bázisig
Norvég Civil Alap

Continuo Theatre
spacer
By the wall
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Képgaléria: Workshop
Szereposztás
Rendező: Pavel Štourač
Koreográfus: Pavel Štourač
Díszlettervező: Martin Janda
Jelmeztervező: Helena Štouračová
Zene: Elia Moretti
Fénytervező: Jiří Pírko Šmirk
Bemutató:2014. 05. 18. Gliwice
Az előadás hossza kb. 45 perc (szünet nélkül).
Előadás ismertető

A Divadlo Continuo / Continuo Theatre egy független, nemzetközi színházi csoport, melyet Pavel Štourač rendező, művészeti vezető irányítása fémjelez. A társulat alapítói a prágai Színművészeti Akadémia elvégzése után leköltöztek egy Malovice nevű kis faluba, amely Dél-Csehországban található, és egy régi gazdaságban, melyet a helyiek csak Szilvaudvarnak neveztek, kezdték meg működésüket 1995-ben. A társulat előadásai nem kategorizálhatóak, egyedi művészetüket nehéz műfaji kategóriákba sorolni.
Idén nyáron két helyszínen mutatkozik be Magyarországon a társulat. By the Wall / A falnál című előadásuk a Zsámbéki Színházi Bázison (augusztus 1.), illetve Kapolcson a Művészetek Völgye Fesztivál keretében (augusztus 2.) lesz látható.
A fal alapvető praktikus funkciója mellett jelentős szimbolikus tartalommal is bír. Egyszerre védelmez és akadályoz bennünket, ugyanakkor elválaszt és be is határol. A fizikai színház művészi képekkel, a komédia tragédiával, a vízszintes a függőlegessel váltakozik. A végén már nem is tudjuk, mi van lent és mi van fent, ki van kint és ki van bent, és főleg, hogy mi van a fal mögött. A tánc és fizikai színház területén alkotó Divadlo Continuo utcaszínházi előadás.


© 2019. Zsámbéki Színházi Bázis - THEATER Online - theater.hu

A Zsámbéki Színházi Bázis hivatalos honlapját a

http://zsambekiszinhaz.hu/

címen éri el.

 

Ezen az oldalon - a kis ablakot bezárva - a Bázis és jogelődjei korábbi évadairól talál információkat.